CASA ERREPI
BUSTO ARSIZIO (VA)

L'intervento di recupero lascia inalterato il fabbricato e le sue finiture interne ed esterne.

I materiali vengono mantenuti nella condizione reale in cui si trovano, con l'idea di dare forma ad un concetto astratto come il tempo.

Le uniche modifche all'edificio consitono nel rifacimento del manto di copertura con coppi bianchi , e la trasformazione di uno spazio accessorio in cucina.

Il grande tavolo di 6,50 metri di lunghezza, diventa luogo in cui si preparano i cibi, in cui si consumano i pasti e sul quale si fanno i compiti , recuperando e rinnovando una tradizione domestica dell'abitare italiano.

The recovery intervention leaves intact the building and its interior and exterior

The materials are carefully resealed and kept in the condition in which they have been built, with the idea of ​​giving form to the abstract concept of time.

The only modifications made in the building consist of the reconstruction of the roof with white tiles and the added of a kitchen accessory. 

There is a large table of 6.50 meters in length and it becomes a place where prepare the food, a place where the meals are eaten and where people could do their homework, recovering and reinventing the tradition way of living in a Italian home.